11-03-2012

Støt NEPAL2010.

I vintermånederne står det lille lokale på P. Nørkjærs Plads 20, der rummer mit arbejdende værksted og verdens mindste galleri normalt tomt, fordi der hverken er varme, toilet, isolering og fordi det er for koldt og fugtigt til at jeg kan arbejde der og skabe og udstille papirkunst og malerier.
Men i år syntes jeg, at der skulle ske noget andet, så det ikke stod så tomt i lukkeperioden. Da NEPAL2010 annoncerede en privat indsamling Januar- 5. marts meldte jeg mig som indsamler og samlede ind, ligesom alle de andre frivillige indsamlere i organisationen. Jeg går selv meget ind for genbrug og har altid handlet meget i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Sidste år flyttede jeg fra en bolig på 230 m2 til én på 99 m2 (25m2 beboelse og 74m2 værksteder), så der var blevet lidt trangt i den nye bolig og jeg skulle af med nogle af mine private ejendele. Alt fra undertøj, legetøj (bl.a. LEGO), service, til musikinstrumenter og værkstedsmøbler blev pakket og kørt ned i pavillonen, sat til salg i "Gul og Gratis" og "Den blå Avis" og opslag blev sat op rundt omkring på relevante steder i byen. Så lavede jeg en installation "Det Sovende Gadebarn", som du kan se på en video under menupunktet "Installation" og lagde barnet ned på tværs af gågaden i Hjørring med et skilt op mod P. Nørkjærs PLads, og startede loppemarkedet op i frostvejr. Alle beløb gik så direkte ned i indsamlingbøtterne til NEPAL2010, der var HELT lukket for salg af kunst og musik i lokalerne i hele perioden.
Det var ikke fordi tingene var dyre, der var flest ting til under 10 kr, men alligevel formåede vi her i én af Danmarks allermest kriseramte byer i udkantsDanmark at samle mere ind, end de gjorde i nogle som helst steder i Nordsjælland. Det er intet mindre end imponerende, at folk, der ejer så lidt i et kriseramt område har så meget at give. Det var studerende, pensionister og folk, der er dybt ramt af krisen her i Nordjylland der købte mine ting, som alle var i lækker stand og 100% iorden. Efter de mange bækkes små princip med priser helt ned til 1 kr pr. del, lykkedes det mig at få samlet så meget ind, at jeg gik hen og vandt dén rejse til NEPAL, som et rejseselkab havde udlovet til dén, der kunne samle mest ind til NEPAL2010 i vintermånederne. 1000 tak til alle, der har støttet min indsamling heri Hjørring i Galleri Octopus Art´s lille lokale på P. Nørkjærs Plads. 1000 tak. Selv meget små beløb gør en enorm forskel i dette her projekt. På dagens forsidefoto kan man se, at jeg afleverede indsamlingsbøtterne til optælling og indsætning på NEPAL2010´s konto i NORDEA d. 17/2 2012. Medens indsamlingen har stået på, har lederen af projekt NEPAL2010, Tommy Legéne Jørgensen, været i NEPAL for at købe en grund til Den Danske Skole i Nepal, så byggeriet kan komme igang.
Jeg er glad for at kunne donere pengene fra loppemarkedet i Galleri Octopus Art, så projekt NEPAL2010 nu kan gå ud at købe de første mursten til fundamentet i bygningen, vel at mærke indsamlet blandt de økonomisk aller dårligst stillede og allermest kriseramte mennesker i Danmark, der havde
OVERSKUD NOK TIL AT TÆNKE PÅ NOGEN, DER HAR DET VÆRRE END DE SELV.
Det kan vi godt være ret stolte over her i byen. Flot, simpelhen. Nu kan byggeriet i Katmandu snart sættes i gang, så STØT PROJEKT NEPAL2010, Den Danske Skole i Nepal!

Lisbet Lærke.

Del siden