30-05-2012

- og ????

Så kom den sidste lille betænksomme hilsen fra Nordjylland, som man kan læse om på forsiden af denne hjemmeside her i denne uge under menupunktet "TVportrætudsendelse"...

- også venter alle spændt på at læse, hvordan furien reagerer på dét i hendes eget populære medie, nemlig denne blog. For hun er jo kunstner, og sådan én bliver bundhysterisk, når hun ikke kommer i medierne, efter at have brugt en hel arbejdsdag foran et snurrende kamera i bidende kulde en oktoberdag i 2011 i og omkring Galleri Octopus Art, den vigtigste promoveringsdag i hendes karriere, dagen efter hendes allerførste fernisering, der fandt sted i Australien og hendes allerførste officielle musikudgivelse (19/10 2011) og afvist andre relevante aftaler i dén anledning for at få lavet en portrætudsendelse, selv at have komponeret og produceret underlægningsmusikken til den, omtalt den på diverse sociale medier samt på denne hjemmeside, så bliver hun sgu´ nok sur, når vi fortæller hende, at vi definitivt har ofret hende på det kulturelle medie- og underholdningsalter i Nordjylland i et professionelt TV-medie, der selv henvendte sig for at få lov til at lave udsendelse i forbindelse med hendes musikudgivelse og fernisering…..

Nej, folkens, der må jeg desværre skuffe jer. Jeg har simpelthen for travlt med at nyde min nyvundne frihed og relaxe her på stranden i Tisvildeleje med et tilsendt manuskript, forberedelserne til en nært forestående medvirken som installationskunstner og skuepiller i en kombineret installationsudstilling og teaterperformance (”Ømme Dupper”, 1.- 3. juni på Ovengaden institut for samtidskunst http://www.overgaden.org/exhibitions/upcoming) samt deltagelse i kommende censurerede udstillinger i udlandet til, at jeg vil bruge min energi og tid på at ærgre mig over en portrætudsendelse af mig, man har glemt at save på en server i Nordjylland.

Det overrasker mig af én eller anden årsag overhovedet ikke, at programmet med mig blev nedprioriteret til fordel for en direkte transmission af en fodboldkamp i efteråret 2011, derpå hensyltet i uvished med den sædvanlige nordjyske sindighed i 7 måneder, indtil det turistfikserede Nordjylland vågnede op af vinterdvalen og fandt ud af, at jeg var flyttet til Tisvildeleje, hvorefter jeg definitivt røg ud af sendefladen p. gr. a en teknisk fejl…. -  havde det sjovt nok ligesom på fornemmeren.

Er helt sikker på, at mine sangskriverkollegaer, Winding, Helmig, Fenger, Raug, Falck, o.s.v. eller mine billedkunst kollegaer, Arnoldi, Bech, Ekelund, Winther, o.s.v. ALDRIG har fået den behandling af pressen.

Min 15-årige datter storgrinede også af det, da hun hørte det igår. Hun har lige været i en uges erhvervspraktik i 8.klasse som Fødevareminister i Folketinget, hvor hun af forfængelighed p.gr.a. sin rygdeformitet selv bad om fritagelse fra at blive fotograferet af den samlede verdenspresse sammen med fødevareministeren og lagt ud på diverse medier. Der er sandelig forskel på folk …. Det manglede da bare ….. Føler mig totalt til grin …. Hvis der er andre, der lige føler trang til at spilde min professionelle arbejdstid, mine ressourcer i alle henseender samt p....  på mig og behandle mig som en dørmåtte, det skidt, man går og træder på, så hold jer endelig ikke tilbage. Man skal være velkommen til at kontakte mig og gentage "stuntet" næste gang det er agurketid, og man lige mangler en pauseklovn, men så kommer man f..... til at betale mig for at underholde foran kameraet og betale mig for mine kunstneriske ydelser akkurat, som man lønner andre professionelle entertainere, kunstnere, tegnere, papirkunstnere, musikere, komponister, sangere, malere, o.s.v for at underholde på TV. Føler mig ret sikker på, at journalisten der var ude at optage har fået løn for sit arbejde, og jeg er også ret sikker på, den underholdning, TV-kanalerne betaler for i dyre domme hos kendte mennesker, der kun bestrider nogle få af mine færdigheder ikke sådan lige bliver slettet fra serveren... Så hva´med at ansætte mig til at underholde og lave programmerne istedet for at spilde min professionelle arbejdstid på denne måde? Jeg er faktisk et flinkt og rart menneske og ikke særligt svær at arbejde sammen med, men jeg finder mig ikke i at blive udnyttet og trådt på.

Andre Nyheder:

Vores lillebitte nye hjem i Tisvildeleje fungerer stadig ikke helt endnu, for efter at vi har fået vand og strøm til at virke, og er ved at udskifte et utæt og råddent enkeltlagsvindue til et 3-lags termovindue ved min arbejdsplads, mit arbejdende værksted, begynder kloaken ude i skellet at strejke. Det er ikke vores jord, den er defekt i, men tilhører nogen, som ikke har problemer med kloaken, så det tager nok sin tid før vi kan slippe a´ med vores uden at banke dem op midt om natten kl. 2.30, når vi skal op at pingelinge..…

Bortset fra dét, så kan vi sagtens få noget ud af livet her, vi stortrives begge efter flytningen til Tisvildeleje. Det går væsentligt nemmere med at få hverdagen til at glide indbyrdes, end ventet i mikrohjemmet. Der er ikke så mange konflikter, som vi havde forventet. Jeg klarer mig også fint, nyder f.eks. at have fri for første gang i 3 år og kunne lægge mig ud på en strand og slappe a´ midt om sommeren i det gode vejr som alle andre uden at være bundet af at skulle stå til rådighed og passe et offentligt tilgængeligt arbejdende værksted / galleri fra morgen til aften 7 dage om ugen hele sommeren igennem. Vi kan sagtens nøjes med denne hjemmeside som galleri …..… Hvem kunne f.eks. vide, at det lille videoklip med min installation ”Sarah” under punktet ”Installationer” ville blive et hit blandt castere til film og teater?…. Nej, vel?... Det blev oprindeligt lavet for at præsentere min nye streg på de papirkunststykker, jeg har fået igennem censureringen til udstillingen ”9x12 Budapest” 24. 8- 15.9 2012, hvor søstrene til maleriet i installationen ”Sarah”, nemlig ”Maria” og ”Sonja” er censureret igennem, men i den tilhørende klippestreg. Derudover forbereder jeg mig fortsat på den næsten 3 uger lange tur til Kalman Zell slottet, som jeg glæder mig meget til samt udstillingerne i Budapest. Disse forberedelser skrider trods flyttekaosset planmæssigt frem og er efter planen afsluttet ved udgangen af juni, så jeg har en ledig periode i bookingkalenderen fra den 1/7 til d. 10/7, hvorefter jeg skal af sted til slottet d. 11/7 kommer hjem igen den 2/8 2012.

Lisbet Lærke.

Del siden