30-06-2012

Man har en plan til man lægger en ny.

Så fyldte man lige 47 år…..

–og jeg siger det lige med det samme: Det er altså ikke min skyld, hvis det står ned i tykke stænger med regn d. 30/6, for jeg har også en tvillingebror…😙

 

Mit forrige blogindlæg handlede om, hvordan det stort set aldrig har været muligt for at planlægge mit liv, fordi skæbnen altid har spillet ind, men det betyder jo ikke, at man ikke kan lægge en plan for, hvad der skal ske, indtil den griber ind igen, eller indtil den griber ind i andres liv på en måde så den kommer til at påvirke éns eget liv.

Det sidste er lige netop, hvad der er sket nu med mit slotsophold juli, hvor arrangøren simpelthen har opsagt kontrakten med mig, fordi vedkommende som vedkommende selv udtrykker det: ”ikke er i stand til at opfylde sine kontraktmæssige forpligtelser overfor mig i forbindelse med nogen som helst  punkter i kontrakten”, som vedkommende har indgået med mig… Det kræver ikke den helt store fantasi i disse tider at forestille sig, hvad dén melding går ud på, så den ungarske arrangør og min manager, Bent Voldby, blev lige enig om, at jeg skulle blive hjemme.

Så nu har jeg lige pludseligt med meget kort varsel fået 3 ugers ufrivillig ”lediggang”.

Nyt på hjemmefronten:

Vi er begyndt at få et familieliv op at køre på de svære præmisser, vi nu har. Jeg har opfundet begrebet SKYPE-måltider, så min datter og jeg kan sidde spise i mikrohjemmet i Tisvildeleje med en PC-skærm placeret dér, hvor farmand skulle have siddet ved spisebordet. På skærmen toner han så frem, mens han spiser middag eller morgenmad i Hjørring. Meget alternativt og enormt hyggeligt, også skal hun ikke undvære sin far helt samtidigt med at hun bliver mere og mere deformeret af Skoliosen.

I denne uge har hun så også været i Hillerød til en ortopædkirurg med rygdeformiteter som speciale, som efter at have besigtiget Maries rygsøjle i ca. 3 sekunder udbrød:

 "Din datters skoliosedeformiteter vokser hastigt og er på nuværende tidspunkt (efter 3 måneders vækst) for fremskredne til, at vi kan nå at korsetbehandle hende her på Hillerød, hvor vi ikke opererer så voldsomme deformiteter, derfor: Henvisning til speciel skoliose-røntgenundersøgelse på Hillerød også tager jeg i dag kontakt med én af Danmarks dygtigste rygkirurger på Rigshospitalet med henblik på efterfølgende lynhenvisning dertil. Det er mig en gåde, hvorfor man fra lægelig side i Region Nordjylland  undlod og afviste at sætte de nødvendige undersøgelser og behandling i værk i tide i dette ekstreme tilfælde allerede i januar, hvor Marie flere gange gik til egen læge med de første kraftige smerter i ryggen, og fik at vide, at hun bare havde lidt vokseværk. Tid til skoliose-røntgenundersøgelse på Hillerød med henblik på efterfølgende visitering til behandling på Rigshospitalet forventes sat iværk indenfor en måned.”

…. Ja det er da også et meget godt spørgsmål, ortopædkirurgen stiller dér, og som jeg kunne bruge resten af livet på at få opklaret eller være vred og bitter over, hvis jeg gider at bruge min energi på dét. ”Lidt vokseværk” Ja det skal jeg da lige love for... Hun har en vildtvoksende rygsøjle, det kan man da godt med lidt god fantasi og såd´n lidt af den sædvanlige nordjyske underdrivelse kalde for ”lidt vokseværk”. Men sagen er dén, at hun ikke har brug for en mor, der bruger alt sit krudt på patientklagesager og dén slags ikke konstruktive aktiviteter: Hun har meget mere brug for en mor, der er 100% tilstede, for hun skal igennem et slemt forløb nu.

Men alt andet lige:

Det er menneskeligt at fejle.

Læger er også mennesker, og når mennesker bliver stressede, så sker der fejl ind imellem, desværre.

Sket er sket.

Vi kan ikke ændre fortiden og min datter får ikke rettet sin ryg ud af, at vi starter en klagesag op. Så jeg har valgt at droppe dette, selvom jeg blev tilbudt muligheden. I stedet fokuserer vi nu på den nære fremtid, og de muligheder hun har dér først og fremmest hvad angår behandling, m.v.

Foreløbig så har hun insisteret på at komme på spejderlejr i hele juli, indtil hun får en indkaldelse til skoliose-røntgenundersøgelse, man skulle jo nødigt gå glip af noget… Hun får lov at tage af sted, fordi jeg mener, det er sundt for hende både socialt og mentalt i ventetiden, hvis hun ikke kan klare det, må hun tage hjem. Hun er super sej. 

 

Filmoptagelser:

Prøverne til Anders Michael Nielsens næste kortfilm, ”Genfærd” er startet, og det har været nogle lærerige timer for mig. Jeg også har prøvet kostumer og været med til at rette lidt i manuskriptet, der er blevet skrevet lidt om, så rollen passer bedre til mig. Det er en socialrealistisk film, det er en karakterrolle, jeg har fået, som den yngste af 2 søstre, den anden søster spilles af Karen-Lise Münster. Ellers vil jeg ikke røbe så meget om handlingen. Jeg glæder mig rigtigt meget til arbejdet med filmoptagelserne i den kommende uge, og skulle de trække lidt ud i forhold til tidsplanen, så gør det jo ikke så meget. Jeg har på fornemmelsen, at de 3 ledige uger i kalenderen i juli nok skal få ben at gå på. Det bliver vist ikke noget problem. 🙂

Lisbet Lærke.

Del siden