01-12-2012

Julehjertemuseet.

1/12 : Julehjertemuseet.

Nu er det vist ikke til at skjule længere, at vi er gået i gang med at bygge et permanent udstillingssted til mine avancerede 4-6 strimlede julehjerter op. Det ser unægtelig ud til, at der er nogle stykker, der allerede har opdaget vores nye hjemmeside www.julehjertemuseet.dk, hvor jeg fortæller om min store drøm om at få et fast udstillingssted og baggrundene  for den.

Det er da helt gak-gak, at jeg, som har opfundet det 4-6 strimlede flettede hjerte med forskellig for- og bagside kan få anerkendelse for opfindelsen og få udstillet mine 4-6 strimlede julehjerter permanent i udlandet, hvor de er meget efterspurgte, men ikke kan få en permanent udstilling i Danmark, julehjertets hjemland. I hvert fald ikke én, jeg selv kan tjene lidt på at sætte eller i det mindste bare få en chance for at få dækket mine omkostninger til arbejdstid og fremstilling af udstillingsmontrer / lokaler. For det ER et stort arbejde at lave en udstilling, og vi har været i gang med forberedelserne i et års tid, også FØR vores datter blev syg.

Men á pro pos det sidste, så er hendes sygeforløb jo noget, der tager lang tid, og selvom jeg passer mit barn og sørger for hun kommer i behnadling, samtidigt med, at jeg suser fremad ud i verden, så må jeg jo også se at komme videre her i Københavnsområdet og få startet noget nyt op herovre, hvor vi altså starter med at ”brande” min drøm om”Julehjertemuseet”, som jeg drømmer om at kombinere med et galleri.

Siden www.julehjertemuseet.dk blev oprttet forleden, og det går meget godt med timingen, for Julehjertemuseet har allerede fået en fanside på FACEBOOK, hvor du kan hjælpe mig i gang, hvis du synes ideen er god. Du logge bare ind på din FACEBOOKprofil og skrive: ”julehjertemuseet.dk” i søgefeltet, går ind på siden og trykker ”synes-godt-om”,siden der er lidt under en uge gammel. På forhånd tak!

Her har vi allerede Julehjertemuseets allerførste  event i gang, for når vi har rundet de 250 første personer, der ”synes-godt-om”  siden "julehjertemuseet.dk, så trækker jeg lod blandt dem om en gave til juletræet. Så skynd dig ind, du kan gå ind via dette link:

 På vores FACEBOOK- fanside vil der ofte komme opdateringer i perioden fra den 1/10 til den 31/12, mens der fra januar- september vil være lidt længere imellem opdateringerne, selvom opbygningsarbejdet af museet stadig fortsætter ufortrødent i samme tempo, og her er det så muligt at følge med i det på hjemmesiden www.julehjertemuseet.dk.

Mine planer og visioner med projektet, samt de ønsker, vi har til lokaler og alt det andet praktiske, kan du læse på ovennævnte hjemmeside, hvor der også bliver lagt fotoserier ind fra fremstilling af montrer og hjerter til udstillingen, og her kan du altså også se, hvor meget vi allerede har lavet. Det er i øvrigt ikke kun mine egne papirkunststykker, jeg ønsker en udstillingsplads til, men også til skiftende udstillinger af mange af de andre dygtige julehjerteskabere i de Nordiske lande,  også vil jeg også meget gerne tilknytte et almindeligt galleri.

Vi får indtil videre  ingen økonomisk støtte til opbygningen af museet, der bliver en ny attraktion på Sjælland, når det engang bliver en realitet. Vi skal ud at skaffe alle midler og materialer selv, og indtil videre afholde samtlige omkostninger selv, så derfor har vi også i sidste uge oprettet en TRENDSALES- butik, hvor du kan støtte opbygningen af Julehjertemuseet ved at købe mine produkter. Så hvis du ønsker at se mine smukke og avancerede 4-6 strimlede julehjertekunststykker udstillet i Danmark, så har du flere muligheder for at støtte op om projektet.

Link til vores Trendsales butik, hvorfra vi også kommer til at sælge andet end julepynt:

I år finder min julehjertekunstudstilling sted i Izmir i Tyrkiet, hvor man gav mig et tilbud, jeg bare ikke kunne sige nej til vedrørende ét af mine allerførste historiske 6-strimlede hjerter, som er blevet afvist af flere danske museer.  Nemlig en permanent udstilling (livstidsudstilling) af mit smukke hjerte  ”Svanelunden”  på et nyt papirkunstmuseum, der åbner på universitetet i Izmir d. 12 / 12 2012 kl 12.00. Tyrkiets første ”Paper and Bookart Museum” afholder selv alle udgifter i forbindelse med udstillingen… Se så er der jo noget ved at være kunstner, for udover den kolossale anerkendelse, det er for en dansk kvinde, bl. a. som tegner og papirkunstner at få en permanent udstilling af noget så dansk som et flettet julehjerte i et muslimsk land, så sørger den tyrkiske museumsledelse også selv for indramning, bygning af specialmontre, der er tilpasset de historiske omgivelser i The Ballian House. De viser det selv frem, de har tilbudt mig logi ved åbningen af museet, også sikrer det mig en livslang promovering ikke blot blandt byens borgere, for Izmir er en badeby, hvor folk fra hele verden kommer for at pleje sig selv og kigge på kunst. 1000 tak for det.

Så hvis du er én af dem, der rejser derned på ferie, så har du fremover en mulighed for at se et af de allerførste 6-strimlede julehjerter i verden, ”Svanelunden” , skabt af opfinderen af det 6-strimlede flettede hjerte udstillet dernede.  Nemlig mig.

Det Tyrkiske museum er nyt og har ingen hjemmeside endnu, men adressen bliver lagt ind her, så snart vi får den. Den Danske Ambasade i Ankara har spurgt mig om de må lægge en artikel om udstillingen ind på deres hjemmeside, hvilket jeg har sagt ja til.   Mange tak for det også.

Om jeg skal derned?

Selvfølgelig.

Jeg skal derned og netværke med andre internationale papirkunstnere, bygge kulturbroer og lære en masse af lederen af museet, min tyrkisk / tyske papirkunstner kollega, Nedim Sönmez om, hvordan man bygger et museum op.

Papirkunstnere er det mest stille og fredelige folkefærd på denne jord. Især vi introverte tænkere, der arbejder innovativt og skaber ny slags papirkunst og -teknikker samarbejder i et fælles intellektuelt og superkreativt univers på kryds og tværs af lande, kontinenter, kulturer, politiske overbevisninger, uddannelsesmæssig  baggrund,  religioner, hudfarver, racer , køn, o.s.v.  Hvis vi vil have de kreative  ”legekammerater”, som vi passer bedst sammen med, kan vi virkelig ikke tage hensyn til, hvad resten af verden mener, og det kommer der nogle fænomenale events og internationale udstillinger ud af. Vi bygger positive og konstruktive relationer op og spreder positiv energi. Skønt at det stadig kan lade sig gøre i en verden, der er ved at blive splittet ad af ovennævnte faktorer.

Så vi ses i Izmir!

Lisbet Lærke / Lisbet Lark.

NB: Husk badetøjet, ikkk???

Del siden