www.designbylisbetlark.dk

Lisbet Lærke udvikler hele tiden nyt, også design, og dette kan du se på  www.designbylisbetlark.dk , hvor du også kommer til at kunne følge med i, hvr du kan købe hendes design og af hvem, der bliver nemlig sat en forhandlerliste ind, og forhanlder links bliver sat ind under hvert produkt.

Flytningen fra Nordjylland tilbage til Nordsjælland, samt en oversvømmelse af hendes private hjem i 2014 gjorde det nødvendigt at revidere og tilpasse planerne for hendes designproduktion.  Hun tegner en hel del specialdesign af møbler, som vi selv fremstiller. Både ombyggede brugte møbler og helt nye møbler.

-og arbejdet har båret frugt: Hun havde en udstillingsmontre med på London Art Biennalen 2015, samt en restaureret antik billedramme.

Som skabende billedkunstner har Lisbet Lærke de fulde intellektuelle og kommercielle rettigheder til at bruge og tjene på  al den kunst m.v. hun fremstiller, indenfor papirkunst, musik, tekster, malerier, og grafisk design af postkort og notesbøger, m.v.

Det har været med til at skabe og opbygge Julehjertemuseet, der i dag drives og fortsat bygges op og udvikles ved hjælp af disse indtægter, og hun bliver ved med at designe nye produkter til museumsbutikken, både som kunstner og som grafisk designer.  Det drejer sig om bl.a. julekort samt specialdesignet julepynt samt dekorationsartikler til helårsbrug, bl. a til Påske brug.
 

Forskellen på kunst og design defineres ud fra det danske skattevæsens begrebs forklaring, nemlig:

Design er, når tingene fremstilles i flere eksemplarer.

Kunst er unika-produkter.

Ud fra den forklaring kan en del af hendes restaurerede og ombyggede effekter til udstillingsmontrer m.v. betragtes som møbelkunsthåndværk, da der kun findes dét ene eksemplar af dem, og de bruges til udstilling af anerkendt kunst på museer og biennaler.

 I sommeren 2016 er Lisbet Lærke i forbindelse med hendes inklusion som billedkunstner i en world-wide distribueret amerikansk kunstbogsudgivelse i USA "Current Masters, vol2" på baggrund af bl. a sine specialdesignede og håndfremstillede møbler til The Woven Heart Art Museum / Julehjertemuseet derfor også blevet anerkendt i USA som specialdesigner af møbler og indretningsløsninger til små boliger med livsstilen "Det Enkle Liv", som hun er specialist i på houzz.com under brandet: Design By Lisbet Lark.

Du finder hendes profil her:

- og du er meget velkommen til under punktet "Bedøm mig" at fortælle din mening om de møbler og indretningsløsninger, hun har specialdesignet og håndfremstillet. Du er også MEGET velkommen til at trykke på "følg" på hendes profil på houzz.com for at følge hendes forsatte arbejde med at bygge møbler og lave smarte pladsbesparende indretningsløsninger til små boliger.

Detaljefoto af julehjertekunst udstillings- og opbevaringsmontre.

Hjørne og topplade af julehjertekunst udstillingsskab. design: Lisbet Lærke.

Hjørne og topplade af julehjertekunst udstillingsskab. design: Lisbet Lærke.

Udstillingsmontre og rammer til udstilling af julehjertekunst.

Én af de helt unikke ting, jeg laver og som ingen andre kunstnere i verden kan, er, at jeg er i stand til at tegne, konstruere og fremstille mine 4-6 farvede julehjertekunststykker i helt tyndt glanspapir og med forskelligt motiv på for- og bagside.
Udstilling af 2-dimentionel kunst, som julehjertekunst med forskellige motiver på for- og bag side er, stiller særlige krav til udstillingsmonterer og - møbler især, hvis de skal stå opad en væg, og derfor har jeg selv designet et, som det nu er lykkes at fremstille i et enkelt modul. De øvrige moduler, der alle kan sammensættes til et langt udstillingsmøbel, rummer ca. 15-20 hjerter med  forskelligt motiv på for- og bagside, og de er fortsat under specialfremstilling.  Da der samtidigt også mangler egnede rammer til julehjertekunst,  har jeg også selv designet sådan nogle, og gør det løbende, så de modsvarer de krav, der er til fremvisningen af julehjertekunst på de steder, hvor der skal udstilles.  Projektet har indtil nu involveret adskillige håndværkere og forretninger i Hjørring området.

Bent Voldby og jeg har tidligere renoveret helt gamle møbler og også i fællesskab skabt ganske få nye specialdesignede, begge dele mest til eget brug.
Jeg har tidligere malet på møbler.  I normal kunstner maling er der masser af KATHON i den hvide maling for at holde den hvid, et stof jeg er allergisk overfor, hvorfor jeg ikke maler med hvidt på mine lærreder. Men i møbelmaling er den hvide farve ikke konserveret med KATHON, så jeg kan godt male med hvid på småinteriør / møbler / træ. I perioden fra 2005-2006 lige inden vi blev forflyttet til Hjørring, malede jeg en række fyldningsmøbler med DALAR-inspirerede motiver. Det specialdesignede udstillingsmøbel, der er blevet færdigt er dog ikke med DALAR-malerier, men derimod inspireret af min nuværende percepitionistiske stilart med optiske illusioner samt Romansk Byggestil. Det er et krav, at møblet skal have et klassisk præg, så det passer ind allevegne, men dog sådan, at man kan se min "streg" hele vejen igennem udstillingen fra de mindste bitte små klip i hjerterne til de store linier i såvel møbelmaleriet som i selve møblet, således at design og kunst går op i en højere enhed og  bliver en helhedsoplevelse.

Lisbet Lærke.

Specialdesignet udstillingsmontre til udstilling af julehjertekunst. Mål på èt modul: Bredde 51 (incl. topplade) cm, Dybde: 35, 3,  Højde:  Der skal kunne sammensættes 3 moduler og  den samlede bredde bliver: 144cm, og ved 4 moduler bliver bredden: 190cm, (incl topplade). Fyrretræ, Hylderne er i hærdet glas, bagvæg: fer-not med spejle. Energisparepære i toppen af møblet, hvor lyskeglen lyser ned gennem alle glashylderne på én gang. Skabet er aflåseligt med to forskellige låse, én i toppen af skabet og én i bunden af skabet. Forgyldte kanter og hjørner. Ellers i farverne grå, almueblå og hvid, og malerimotivet på den, som Lisbet Lærke også har skabt er Romansk inspireret og klassisk i sit udtryk, passer ind næsten alle vegne.  Porcelænsknoppen er antik. Montren er oprindeligt designet til brug ved trosoplæring i en 900 år gammel fredet trækirke i Norge. Den er derfor velegnet til at placere i rum med

Specialdesignet udstillingsmontre til udstilling af julehjertekunst. Mål på èt modul: Bredde 51 (incl. topplade) cm, Dybde: 35, 3, Højde: Der skal kunne sammensættes 3 moduler og den samlede bredde bliver: 144cm, og ved 4 moduler bliver bredden: 190cm, (incl topplade). Fyrretræ, Hylderne er i hærdet glas, bagvæg: fer-not med spejle. Energisparepære i toppen af møblet, hvor lyskeglen lyser ned gennem alle glashylderne på én gang. Skabet er aflåseligt med to forskellige låse, én i toppen af skabet og én i bunden af skabet. Forgyldte kanter og hjørner. Ellers i farverne grå, almueblå og hvid, og malerimotivet på den, som Lisbet Lærke også har skabt er Romansk inspireret og klassisk i sit udtryk, passer ind næsten alle vegne. Porcelænsknoppen er antik. Montren er oprindeligt designet til brug ved trosoplæring i en 900 år gammel fredet trækirke i Norge. Den er derfor velegnet til at placere i rum med "pilfingre" og børn i alle aldre fra 1 1/2 år -99 år, da vi har væltesikret ved 3 sammensatte moduler og derover, idet den hælder let ind mod væggen, såfremt gulvet er i water... Det tilrådes dog, at den fastgøres til væggen med beslag. Specialdesign, konstruktion og møbelmaleri: Lisbet Lærke.


Med venlig hilsen.
Bent Voldby.

Detaljefoto 2: Julehjerte kunstudstillingsskab

Antik Porcelænsknop. Samt Lisbet Lærkes julehjertekunst portræt i 6 strimler med H.C.Andersen på den ene side og Den grimme Ælling

Antik Porcelænsknop. Samt Lisbet Lærkes julehjertekunst portræt i 6 strimler med H.C.Andersen på den ene side og Den grimme Ælling" på den anden side. Spejlet på bagvæggen sikrer, at man kan studere bagsiden af hjertet uden at tage hjertet ud. Det er iøvrigt monteret i en glasramme, der også er designet af Lisbet Lærke, således at papirkunsten ikke går itu, når det monteres eller når rammen skal skiftes.

Del siden